0 Общо (0)


Филтри
Наличност
Производител

Цена
0 лв. до 9059 лв.
Промоция
 1. Да
 2. Не
Тип на процесора
RAM памет
Тип на твърдия диск
Капацитет GB
GB до GB
Екран диагонал
11,0'' до 18,0''
Екран резолюция
Видео памет
Операционна система
Цвят

Категория

Лаптопи

Богата гама от нови преносими компютри на ниски цени от Компютър Маркет БГ. Възможност за поръчка на изплащане. Гаранция и безплатна доставка.

Таблица  Списък 

Таблица  Списък 

ФИЛТРИ
Наличност
Категория
 1. Лаптопи Acer
 2. Лаптопи Apple
 3. Лаптопи Asus
 4. Лаптопи Dell
 5. Лаптопи HP
 6. Лаптопи Lenovo
 7. Лаптопи MSI
 8. Лаптопи Toshiba
 9. Евтини лаптопи
 10. Бизнес лаптопи
 11. Геймърски лаптопи
 12. Други марки
Цена
0 лв. до 9059 лв.
Промоция
 1. Да
 2. Не
Тип на процесора
RAM памет
Тип на твърдия диск
Капацитет GB
GB до GB
Екран диагонал
11,0'' до 18,0''
Екран резолюция
Видео памет
Операционна система

Помощ за по-лесен избор на нов лаптоп

 

Когато успеете да изберете най-точните параметри за оптимална производителност и минимален разход на средства, то Вие сте почти готов с избора си на нов лаптоп. Добре е да си отговорите на няколко въпроса, преди да закупите новия си мобилен компютър.

 

Какво ще е натоварването на лаптопа?

Лека работа: Работа с документи, разглеждане на снимки и сайтове, слушане на музика и гледане на филми. Лаптопите, които ще са ви от полза за извършването на тези задачи, са евтини и нископроизводителни. Имат доста предимства като: устойчива батерия, лек корпус. За сметка на това с тях не могат да се обработват видеоклипове и играят игри. Подходящи са за студенти и пътуващи бизнесмени.

Средно тежка работа: Тези лаптопи са пригодени за гледане на филми с по-добро качество, без да насича картината. С тях можете по-лесно и бързо да си редактирате снимки и видео. Стават за средно тежки игри. Цената им е по-висока, но за сметка на това ви дават по-голяма възможност за ползване на вашата машина за различни приложения. Подходящи са за всекидневна употреба от всякакви потребители.

Тежка работа: С тези лаптопи могат да се играят всички видове игри. Да се обработва видео доста бързо, както и да се обработват 3D модели и т.н. Тук недостатъкът е по-голямото тегло на лаптопа, както и повечето отделена топлина при натоварена работа, и цената, която е по-висока, в сравнение с другите преносими компютри. Подходящи са за запалени геймъри, дизайнери и др.

 

Каква операционна система искате?

Windows 10

Може би най-разпознаваемата OS, лесна и интуитивна за използване от начинаещи и напреднали потребители. Плюсът при нея е голямото разнообразие от програми и игри, които може да се пускат. Минусът е че е платена и се отразява на крайната цена на лаптопа.

MacOS

Всички лаптопи на Apple използват тяхната OS. Откъм функционалност и леснота на работа се доближава много до MS Windows10. Доста от игрите и програмите обаче не работят под MacOS и затова не е толкова предпочитана. Но за сметка на това е доста стабилна OS.

LINUX

Тази OS е предпочитана от по-напредналите потребители. В повечето случаи, след покупка на лаптоп с инсталиран LINUX, веднага след това се сменя OS с Windows. Но ако не искате да ви се оскъпява лаптопа, а ви трябва главно за сърфиране в мрежата, можете да останете на безплатния LINUX и да използвате безплатните алтернативи на Офис пакета. Тъй като трудно се заразяват с вируси, са предпочитани от училища и ученици.

 

Колко голям да е лаптопа ви?

Според размера на лаптопа може да се ориентирате колко мобилен искате да бъдете. Примерно:

 •    • 10” до 14”: Добър баланс между тънки, леки, преносими и използваеми.
 •    • 15.6”: Най-често срещаните. Тежащи около 2-2.7 кг са идеални за мобилност и гледане на по-голям екран.
 •    • 17” до 18”: Когато търсите по-голяма мощ при игрите или програмите за рендиране. Тук се губи част от мобилността. Губи се по-бързо заряда на батерията, заради по-големия екран. Но ако ви трябва главно да се използва на бюро е идеален избор за вас.

 

Каква резолюция да има?

Колкото по-голяма е резолюцията, толкова по-добре се вижда изображението на екрана. Ето няколко примера на основните варианти:

   • HD(1366x768): Стандартна, ползвана за разглеждане на уеб страници, електронна поща и др. основни задачи.

   • HD+(1600x900): Идеална за гледане на DVD филми и за някои игри.

   • Full HD (1920x1080): Доста често срещана, позволяваща да се гледат филми с по-добро качество. И да се играе на по-детайлни игри.

   • Retina Display (2304x1440, 2560x1600 и 2880x1800): Ретина екраните се срещат само при 12”,13,3”,15.6” лаптопи на Apple. Отличават се с голяма плътност на пикселите.

   • QHD (Quad HD 2560x1440 и QHD+ 3220x1800): Идеални за игри и филми. Професионално може да се използват от фотографи. Висока острота на детайлите и плътност на пикселите.

   • 4K Ultra HD(3840x2160): 4 пъти по плътно и остро изображение от FULL HD. Което прави тази резолюция най-добрата откъм детайли, но и доста допринася за покачването на крайната цена на лаптопа.

 

Вид технология на дисплея?

Повечето дисплеи използват LED технологията за ярки цветове, без това да изтощава много батерията на лаптопа. Добре е да се знае, че ако лаптопът се използва да се гледат филми от повече хора, е добре да се избере с IPS екран, позволяващ по-голям ъгъл за гледане.

 

Процесор (INTEL/AMD)?

Процесорът е един от най-определящите компоненти за бързината и стабилността, както и цената на един лаптоп.

 

Процесори Intel

Съвременните процесори на Intel се използват при всички лаптопи MacBook и в повечето от PC базираните лаптопи.

Core i9: Най-новата серия използвана в ултра геймърски лаптопи.

Core i7: Най-високопроизводителния процесор на Intel до излизането на i9. Той бива избиран за професионално обработване на видео и фото, рендиране на графики, както и от запалени геймъри и РС-ентусиасти.

Core i5: Когато се търси златната среда цена/качество този процесор е идеален за средно тежки игри и приложения. В 8-ма серия му се удвояват ядрата от 2 на 4 (i5-8250U), което доста вдига производителността.

Core i3: С неговите 2 физически ядра е идеален за работа в офис. Сърфирането в нета и създаването на документи в Word по никакъв начин не могат да го натоварят значително.

 

Процесори AMD

AMD създават алтернативни процесори с подобни характеристики, но доста по бюджетни от Intel.

AMD Ryzen: Нова генерация процесори, предназначени да се конкурират с Intel Core i3, Intel Core i5 и Core i7.

FX: Доста производителни и идеални за тежки игри и програми.

 

RАМ Памет(количество/бързина)

При паметите в последно време се използват DDR3 и DDR4. Разликата в различните видове памет е предимно в скоростта на запис и четене на информацията. Най-евтините модификации лаптопи се предлагат само с 1 GB RAM, а като максимум в момента е 64 GB, но златната среда е поне 4-8 GB. Докато за някои приложения е добре да е дори 16 GB или повече.

 

Външна памет – HDD и SSD

Твърдите дискове (HDD) са механични дискове, и са най-евтиния и често срещан вид памет за съхранение на данни. Минусите при тях са генерираната топлина, шум и сравнително бавната скорост на обмен на данни.

Твърдотелните дискове (SSD) са многократно по-бързи и надеждни от HDD, но обикновено предлагат много по-малко обем и цената им е по-висока. SSD също предоставят огромни предимства в енергийна ефективност (пестене на батерията на лаптопа). При по-скъпите лаптопи, SSD се използва за инсталиране на OS за по-бързо зареждане и работа, докато на HDD се съхранява всички останали данни.

 

Графична карта

Това е третия важен модул за общата производителност на лаптопа. Ако не играете игри или не ползвате тежки програми за обработка, то вие може да разчитате на вграденото видео. Но пък ако искате да можете да го използвате и за тези цели, ще ви е нужна външна видеокарта (AMD или NVIDIA). И тук са разделени на нисък, среден и висок клас. Пример с NVIDIA модели: GTX 1050 за нисък клас. GTX 1050 Ti / GTX 1060 среден и GTX 1070/GTX 1080 висок геймърски клас.