0 Общо (0)

Computex 2016 в Тайван

В началото на този месец започна едно от най-големите технологични шоута в света Computex в Тайван. За разлика от изложенията Mobile World Congress в Барселона, както и Las Vegas Consumer Electronics Show това изложение е най-вече в сферата на компютрите, като най-големите имена в индустрията представят последните си лаптопи, процесори, настолни компютри и прочие.

computex 2016

Ето и какви продукти представят компаниите:

Intel:

Intel представи своите първи 10-ядрени процесори за десктоп компютри Intel Core i7 Extreme Editionq предназначени най-вече за VR и 4K геймъри. 35% увеличение на core i7 broadwellпроизводителността предлага новия Core i7-6950X произведен по технологията Broadwell в сравнение със старият Haswell базиран Intel Core i7-6960X, както е и с 25% по-бърз по отношение на игрите и 4К видео обработката.

От компанията също така разкриха и новият сървърен процесор Skylake Xeon E3-1500 v5 създаден за подобряване на работата с видео и мултимедия на сървърните доставчици.

AMD:

AMD представи нови (APU) мобилни хибридни процесори от седмо поколение FX за които от компанията твърдят, че са с 56% по-бързи от предишната серия.  AMD сравнява своите AMD 7th A12хибридни процесори с най-бързия чип на конкурента Intel Core i7 и твърдят, че техните продукти осигуряват над  50% преимущество по отношение на изчислителната мощ  и графиката. Компанията представи и графичната карта Radeon RX 480, която идва с 4 GB или 8 GB GDDR памет и e предназначена  да захранва машини поддържащи VR (виртуална реалност), като Oculus Rift и HTC Vibe .

 

ARM:

Базирания в Кембридж дизайнер на чипове показа своите последни модели мобилни процесори. armПредставен бе новият Cortex-A73 процесор заедно с графичния процесор Mali
G71, които се очакват да присъстват в по-голямата част от смартфоните съвместими с VR (виртуална реалност)  през  2017 година

 

Qualcomm:

Qualcomm представи процесора за нисък клас фитнес тракери и умни часовници snapdragon wear 1100Snapdragon 1100. Чипът е фокусиран върху основните функции – да осигури дълъг живот на батерията, умни сензори, сигурна локализация и “винаги свързано” преживяване.

 

 

Microsoft:


VR(виртуална реалност)  e един от основните акценти на Computex тази година, така че и Microsoft използва изложението да представи Windows Holographic – платформа която е windows holoсмесица между VR(виртуална реалност)  и AR (аугментирана реалност – комбинация от виртуална и реална среда). Платформата ще бъде вградена в Windows 10 и ще даде възможност на производителите на устройства, приложения, очила и компютри за смесена реалност(VR или AR), както и на софтуерните разработчици да взаимодействат заедно, а не да са отделени един от друг както е до момента.

Microsoft също така обяви и партньорството си с китайският производител на телефони Xiaomi, което ще позволи на китайците да продават бъдещите си Android  устройства с преинсталирани Skype и Office.

ASUS:

ASUS е представил няколко неща досега, първото от които е първият автоматизиран иконом на компанията  Zenbo.asus zenbo Роботът освен, че е очарователен  е създаден да контролира умните домашни уреди, да помага с домакинската работа и да бъде роботизиран асистент. Zenbo е с вградена технология за разпознаване на гласа и можете да му кажете да пусне музика или филм,  или пък да направи видео обаждане.

Следващият продукт е лаптопа ZenBook 3. Ултарбука с процесор на Intel e с дебелина едва 11.9 мм и има 12.5 инчов Full HD екран, до 16 GB оперативна памет и USB type-C  свързаност.

ASUS също така представи и Transformer 3 Pro. Устройството влиза в пряка конкуренция с Surface Pro 4 на Microsoft със своите 12.6 инча, Intel Core i7 процесор, 2880x1920 резолюция и 8.35 мм шаси.

Dell:

Dell представи първото в света 17-инчово 2 в 1 устройство Inspiron 17 7000.
Устройството е с 6-то поколение Intel Skylake процесор, DDR4 RAM, USB Type-C свързаност и аудио софтуер Standart Waves Maxx Audio Pro и инфрачервена предна камера. Компанията представи и няколко 15, 13 и 11 инчови устройства с Windows 10, включително Dell 11 3000 hybrid струващ 249 долара.Inspiron 17 7778 Starlord B - Touch

Коментирай